lauantai 9. heinäkuuta 2011

Suomilifti part1, no tässä tulee vikat matkat

TORSTAI 7/7/11
Herättiin torstaina melko aikaisin, pienissä juhlimisen jälkeisissä oloissa. Eipä siinä, kamat kasaan, sapuskaa naamaan ja liftipaikalle. Se löyty helposti - kunnes alko ihmiset näyttämään jotain merkkiä eteenpäin. Oltiin Jennan kanssa ihan etttä whaaaaaatttt. Menin tsekkaan, HAA! Paikka löytyikin mutkan takaa. Se oli siitä Jykylän rantaväylällä, jossa kävely on kielletty ja pysähtymiseen ei juurikaan tilaa (varsinkaan jos rekka tulee takaa) mutta siihen kuitenkin mentiin. On ihanaa vähän rikkoa sääntöjä, tuntuu että mitä laittomammalla paikalla on liftaamassa, sitä paremmin saa kyydin? Why. Aurinko paisto taas kirkkaalta taivaalta ja sulatti meidän aivoja. Juotiin vettä ihan hirveitä määriä reissun aikana. Syötyä ei kyllä juuri tullu; oli niin kuuma ja siks toisekseen matkustamiseen meni aina niin monta tuntia ettei siitä ehtiny mitään sapuskaa saada. Iltasin sitten söi jotain vähän tai unohti syödä ja tajus että nyt, nyt oksettaa koska nälkä.
Parikymmentä minuuttia odoteltiin ja AUTO. Uudehko punainen auto jälleen ja mies. Oli mukava. Tosi paljon reissun aikana tuli siis mieskuskeja, jotka oli itse inttiaikana liftaillu. Tämä kyyti oli kyllä ensikertalainen liftareiden kyytiinottamisessa, sanoikin että "no, tulipahan sekin nyt tehtyä"! Aww!  Kyyti oli suoraan Tampereen keskustaan, meni aika nopeasti vaikka matkaan meni melkein 2,5tuntia. Ja ei ollut ihan niin puhelias kuljettaja. Helppo matkustuspäivä!

PERJANTAI 8/7/11
Kohti Turkua ja sen yli. Aamulla lähdettiin ennenkuin hostaajamme edes heräsi kunnolla. Käveltiin Viinikkaan ja vähän liian pitkälle siitä hyvästä risteyksestä. Puiden suojassa hölmösti vietettiin lähemmäs 30min ja päätettiin sitten kävellä takaisin sinne, mihin liftariwiki ohjeistaa. Ja tattadaa taas, ei hetkeäkään liian kauan kun jo hopeinen Audi tuli ja otti kyytiin. Ladottiin Jennan tavarat takakonttiin ja mentiin sisälle autoon, jossa oli übercolol musavehkeet ja kattoikkuna. Mies oli hirveen mukava ja hirveen siisti perhe ja elämäkin tuntu sillä olevan, juttua riitti kunnes Kyrö/Pöytyä tuli ja jäätiin sinnne. Nooohh. Jälleen aikalailla ei-missään oli hauska liftata! Sitä aina enemmän toivoo niiltä autoilta kyytiä kun niitä tulee niin harvoin. Joku lääketehdastyöläinen lopulta otti meidät kyytiinsä. Matkaa ei ollu enää paljon ja se vaan hujahti. Ihan hullua, että oltiin viimein Turussa! Jenna lähti Ruisrockiin ja mä keskustaan. Olin sopinu entisen luokkakaverin kanssa, että se noutaa mut sieltä Laitilaan - vaikka siis kotiin Porvooseen piti mennä mutta mulla oli varaa olla spontaani. Aikaa riittää! Laitila oli reissun toinen uusi kaupunki - voi sentään mikä maalaiskylä.

LAUANTAI 9/7/201111111111111111
Heräsin taas sillee, että ensimmäinen ajatus oli vaan että "LIFTAAAMAAN" Hyvästä risteyksestä sitten etsin sen bussipysäkin ja eipä aikaakaan, mutta ajan kuluttua kuitenkin, saapui auto kuin puskista ja otti kyytiin. Hirveen mukava pariskunta! Mies oli puolalainen, tai ainakin oli siis syntynyt siellä ja tullut Suomeen sittemmin ja nainen oli puhelias sairaanhoitaja! Tää oli ehkä reissun top3-kyytejä, oli niin ihanaa puhua maalarijutuista ja huomata että se nainen oikeesti nautti siitä että sai pölöttää tuntemattoman kanssa! He jättivät mut sitten Raisioon. Siitä piti olla helppo päästä Helsinkiin, mutta hitot! Olin lähemmäs tunnin siinä auringon paahteessa. Ihan hirvee olo! Niin hikinen ja kuuma ja väsynyt reissusta että päätin lähteä Turkuun. Liftasin motarin edessä hetken, KUKAAN EI MENNY TURKUUN????? Mitäs tämä nyt oli? Mutta sitten, ehkä kolmas auto otti kyytiin, äiti viemässä tytärtään Ruisrockiin! Matkaa oli enään 8km ja pääsin keskustaan nopeasti. Kävelin yo-kylän viereen bussipysäkille - aikaa kävelyyn meni varmaan 20minuuttia. Olin siellä ja liftailin puolen tunnin verran, jos sitäkää ja sitten päätin että himskatin hajuherneet - meikä menee bussilla. Kävely kesksutaan, eka bussi Helsinkiin ja matkaan. Klo 14 bussi lähti HKI. Sitten kuitenkin kaikkien matkojen jälkeen olin 18:06 Porvoossa. JOS olisin liftannu ja saanu pienillä odotusajoilla kyydit niin matka olis ollu varmaan sen tunnin lyhyempi.

Loppu hyvin kaikki hyvin. Suosittelen edelleen liftausta! Nyt oon niin väsähtäny, etten tajuu millasen kreisireissun oon just taittanu ja kui siisteihin tyyppeihin tutustunu, nähny vanhoja kavereita ja nähny paljon metsää ja peltoja.
=)) Nyt ei oo tiedossa liftausreissuja, mutta täytyy sanoa että kynnys lähteä liftaamaan on erityisen alhaalla. Kun mult  kysytään ett bussilla vai liftillä? Liftillä. Autolla vai liftillä? Autolla. ;-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti